Vælg det rigtige brygudstyr til din ølbrygning

28 september 2021 Lotte Hindsberg

Går du med planer om at investe i et nyt brygudstyr, er det vigtigt, at du starter med at finde ud af, hvad er dit behov og lære de forskellige muligheder godt at kende, inden du vælger. Det kan du blandt andet gøre ved at få råd og vejledning af det personale, der normalt sælger dig ingredienser. 

Det er vigtigt at du får valgt et brygudstyr som har den rigtige størrelse. Det skal hverken være for lille eller for stort så du ikke får brugt udstyrets kapacitet. Det skal også være så tilstrækkeligt fleksibel, at du også har mulighed for at være eksperimenterende med nye øltyper. Du kan læse om mere om brygudstyr her https://www.xn--lbrygning-k8a.dk/brygudstyr.

Lær at brygge øl

Der er flere måder du kan lære at brygge øl. Er du nybegynder er det en god ide at starte med et startkit, inden du begynder at investerer i et brygudstyr. Så får du prøvet at bygge øl, samtidig med at du finder ud af om det er noget du har lyst til at bruge tid og penge på. 

Der er flere måder du kan lære at brygge øl på. Du kan melde dig til et ølkursus og på en eftermiddag og aften, kan du lære de basale principper bag ølbryggen. Her anbefales det at du får arrangeret hjemtransport. Ofte får man det brygget øl med hjem og det kan være lidt bøvlet, at balancere med 20 liter øl med offentlig transport.

Der findes også et godt udbud af bøger, som beskriver forskellige teknikker og former for øl. Der er stor forskel på en lys nordisk hvedeøl og en mørk bayersk øl. Internettet er også en sand skattekiste af viden. Her findes der et utal af videoer på You Tube som i alle detaljer viser processen ved forskellige typer af ølbrygning.

Flere Nyheder