teleskoper

Sådan vælger du det rette teleskop

Sådan vælger du det rette teleskop

Er du interesseret i at studere nærmere på stjernehimlen? Eller tillader din bolig at kunne nyde en flot natur med en lang udsigt, kan du med fordel investere i et teleskop. Det giver dig mulighed for at se rigtig langt, når du skal kigge efter fugle, stjerne eller måske hvis du opdager noget andet interessant i horisonten. De fleste vælger et teleskop for at se nærmere på stjernehimlen. Med et teleskop kan du med ro studerer nattehimlen og de forskellige stjernebilleder der måtte være. Det kan være smukt, men der er bestemt også meget at studere. Det kan enten være i forbindelse med et projekt, dit erhverv, eller hvis du generelt bare er blevet nysgerrig på stjernehimlen. 

Hvilket teleskop skal du vælge?

Der findes i dag et stort udvalg af teleskoper, så alle kan være med. Er du nybegynder eller mere erfaren med at studere stjernehimlen, kan der være forskel i hvad du har lyst og behov for af udstyr. Vi har her lavet en lille oversigt over, hvilke muligheder der typisk vil være, når du skal vælge et teleskop.

Teleskop for nybegynder

Er du enten nybegynder eller blot har fået en nysgerrighed for at se nærmere på stjerne, er det måske helt fint at starte med at investere i et teleskop til under 1.000 kr. Her kan du få et nogenlunde teleskop, hvor du kan fornemme lidt af stjernerne. Det er typisk et teleskop der kan være aktuelt for hele familien. 

Linseteleskoper

Hvis du har fået mere smag for at se nærmere på stjernerne, kan du vælge de mere klassiske modeller, nemlig linseteleskoper. Den er du sikkert bekendt med, da det er vi ser flest af, hvor det er med det lange rør, som er monteret på et stativ.

Der findes mange forskellige teleskoper der både er mere avanceret end disse på markedet.