Ikke kategoriseret

Hvad er Mohair garn og hvad kan man strikke med det?

mohair garn

Hvad er Mohair Garn?

mohiar ged
mohiar ged

Er du glad for at strikke og har erfaringer med uld og alpaka har du sikkert også hørt om Mohair garn. Mohair betragtes som et eksklusivt garn og kan anvendes til mange forskellige projekter.

Mohair garn kommer fra Angora geden som du ser på billedet. Mohair blandes som regel med andre fibre, som uld og silke. Kvaliteten afhænger af størrelsen på geden. De kan kategoriseres som baby geder, ung geder og voksen geder. Jo ældre gederne er, jo grovere bliver fibrene på garnet. Ældre geders garn er perfekt velegnet til gulvtæpper og måtter. Yngre geders garn fibre er ideelt til strømper og trøjer.

Hvad kan man strikke eller hækle med Mohair?

Man kan strikke eller hækle stort set alt med Mohair, dog er fibre fra ældre dyr bedst velegnet til tæpper og måtter. Garn fibre fra ung og baby dyr kan bruges til sjal, hat, trøjer og baby beklædning. Mohair har nogle fantastiske egenskaber og bliver kald diamant garn hos mange. Det er varmt og isolerende om vinteren mens den er kold og åndbar om sommeren. Det gør garnet ekstra populær hos strikke og hækle entusiaster.

Mohair er for det meste i hvid farve, men kan også findes i lys grå farve. Det har en skindene effekt og er super modtagelig overfor farver, og giver nogle skarpe på mohair garn. Du kan altid være sikker på, at finde fantastiske skarpe farver garn.

Største delen af produktion af Mohair garn foregår i Sydafrika mens en lille del bliver produceret i Storbritannien. Det har været populært i flere hundrede år, mens de seneste 10 år har været gyldne tider for Mohair.

Hvor skal man købe garn?

Du kan købe mohair garn flere forskellige steder både fysiske butikker men også online. Der er oftest mange penge at spare hvis man køber garn på nettet. Du kan købe billigt garn hos Yarno.dk

De har stort udvalg af garn samt tilbehør til både strik og hækle.

Lige nu har de tilbud og udsalg på garn hos yarno.dk