Gulvafhøvling

Få de flotteste ensartede gulve med en gulvafhøvling

Er dit gulv ødelagt af tidens tand, bør du overveje om ikke gulvservice – det vil sige en gulvafslibning eller en gulvafhøvling – kan rette op på skader og skønhedspletter.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling i stedet for en gulvafslibning?

Da en gulvafhøvling er en noget mere voldsom procedure end en gulvafslibning bør du udelukkende vælge afhøvling af gulve hvis det er strengt nødvendigt.

I langt de fleste tilfælde hvor et trægulv blot er præget af almindelig dagligdags slitage, og blot er skæmmet af nogle overfladiske skønhedspletter, kan du komme rigtig langt med en skånsom gulvafslibning. En gulvafslibning fjerner skjolder fra spildte væsker, misfarvede plamager fra solfalming samt de grimme grålige slidspor fra nedtrådt skidt og støv uden de store problemer.

Dette sker ved hjælp af sandpapir – og derfor kan langt de fleste trægulve sagtens tåle en gulvafslibning. Anderledes står det til med afhøvling af gulve. Ved denne procedure skrælles den øverste del af træværket – helt op til fem millimeter – bort ved hjælp af skarpe knive, som er monteret på en valse.

Det siger sig selv at meget kan gå galt i denne proces. Derfor bør du altid overlade arbejdet til en professionel gulvmand, og kun benytte denne metode når der ikke er andre muligheder. Det kan for eksempel være at gulvet er bulet og ujævnt, eller er skæmmet af dybe revner, efter en vandskade hvor fugt er trængt ind i træværkets kerne.

Her kan en gulvafhøvling udligne forskellene i niveau og mindske de dybe revner. En efterfølgende gulvafslibning kan gøre gulvet smukt og ensartet i overfladen på ny -og den afsluttende efterbehandling med enten lud, sæbe, lak, olie eller maling kan få dit ødelagte gulv til at stå som nyt igen.

Du kan altid få et skarpt og uforpligtende tilbud på gulvafhøvling samt afslibning og efterbehandling af dine gulve hos gulvafslibning-priser.dk.